Schloddi - UnderBlog

életem, annak részei, gondolatok a mindennapokból, megjegyzések a világról, meg értelmetlen irományok, amiket úgy érzem bele kell gépeljek az internetbe

Adatvédelem

Az itt megjelent cikkek, adatok, képek és információk a forrás megjelölésével változtatás nélkül szabadon terjeszthetőek!

Magyar rendőrség

2009.12.20. 00:40 schloddi

Nem mai sztori, de azóta történt mióta hazajöttem, szóval annyira negyon nem régi, mindenesetre gondoltam megosztom.

A legegyszerűbb ha leírom azt amit mint "panaszt" tettem a rendőrség honlapján, amit elvileg ki is vizsgáltak, gondolom a legegyszerűbb a szöveget idézni, anno egész jól leírtam.

"Tisztelt ORFK!

Jelen panaszom egy konkrét eseményre vonatkozik, mely személyes véleményem szerint a testület bizonyos tagja részéről a lakosság felé mutatandó kultúra magasfokú hiányára és a törvény (jelen esetben a KRESZ többrendbeli) megsértése vonatkozik, mely erősen hátráltatja a rendőrség a rendfenntartó szerv és a lakosság bármiféle együttműködési szándékát.

Jelen eset Csepelen (Budapest XXI.) történt 2009 október 18.án 02:30 és 03:00 között történt a Kossuth Lajos utca és a Szent István utca kereszteződésében. Mi (nem én vezettem a személygépjárművet, tulajdonképpen csak szemtanúja voltam az eseménynek) várakoztunk a Kossuth Lajos utcán a városból kifelé vezető irányban a piros lámpánál a jobb szélső sávban amelyből jobbra és egyenesen lehet tovább haladni zöld jelzés esetén. Ekkor semmiféle fény és hangjelző berendezés nélküli személygépjármű mellettünk elhúzva a balra kanyarodó sávból jobbra elénk bevágva a piros jelzésen áthaladva elhaladt. Ekkor a mi sofőrünk egy rövid dudajelzéssel figyelmeztette az ámokfutóként viselkedő autóst hogy elég veszélyesen járt el a sötétben a zebrán lazán lehetett volna valaki aki egyébként a zöld jelzésen halad át(szerencsére nem volt). Ekkor következett, hogy az autós fogta magát visszafordult és a mellettünk lévő (ismétlem hogy ez a mi irányunkba haladó balra kanyarodó sáv) szemből beállt és letekerte az ablakot, majd egy érthetetlen agresszív módon érdeklődött, hogy van-e valami baj, merthogy ők rendőrök (ezt nekünk honnan kellett volna tudnunk?), de mindezt olyan stílusban ami elfogadhatatlan egy eljáró szervtől. Természetesen a sofőrünk közölte, hogy nincs (sajnálatos módon ma Magyarországon az ember jobban teszi, ha néha nem a véleményét mondja egy eljáró rendőrnek, hanem azt amit az hallani akar). Eközben váltott a lámpa, így további kérdezés nélkül tovább haladtunk, lévén nem kaptunk ezzel ellentétest utasítást az "eljáróktól". Tulajdonképpen jelen  esetben csak az eljáró szerv agresszív és felelőtlen (KRESZt be nem tartó) viselkedése ellen szeretnék panaszt emelni, a stílusa miatt nem tudok, nem hiszem, hogy ilyenre van lehetőség. Én úgy tanultam a KRESZt hogy csak a fény és hangjelzését használó jármű tehet ilyen manővert, nem pedig egy kék bármilyen jelzés nélküli Chevrolet Lacetti. Továbbá, ha annyira sürgős lett volna az eset akkor úgy vélem nem lett volna ideje a visszafordulásra, és a mi viselkedésünk megkérdőjelezésére, hanem, mint minden törvénytisztelőnek lett volna ideje a KRESZt betartva közlekednie. Az ilyen és ehhez hasonló viselkedés mélyen ellentétes azzal ahogy szükséges lenne az eljáró közegnek viselkednie az utca emberével szemben. Sajnálatos módon az autó rendszámát vagy az eljáró nevét nem tudom, de vélhetőleg nem sok kék Chevrolet Lacetti van a kerületi rendőrkapitányság flottájában, így az könnyen azonosítható.

Tisztelettel:

""én"" "

 

majd egy jó kis hónap múlva a következő választ kaptam:

"Tisztelt ""én"" Úr!

 

 

Tájékoztatom, hogy a 2009. október 19-i panaszlevelét 2009. október 27-én továbbította hatóságomhoz az Országos Rendőr-főkapitányság Ellenőrzési Szolgálat Vezetője.

A panaszban foglaltak tisztázására vizsgálatot rendeltem el, melynek során az alábbiakat állapítottam meg:

Ön 2009. október 18-án a hajnali órákban egy jármű utasaként a Budapest, XXI. Kerület Kossuth Lajos utca – Szent István út kereszteződésében tartózkodott.

02 óra 30 perc és 03.00 óra közötti időben egy kék színű Chevrolet Lacetti típusú személygépkocsit látott áthajtani a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzésén, melyre a jármű vezetője hangjelzéssel reagált.

A hangjelzést követően a szabálytalan jármű visszafordult és szintén szabálytalanul megállt az Önök járműve mellett és agresszíven megkérdezte, hogy van-e valami baj, mert ők rendőrök.

Az Ön sofőrje közölte, hogy nincs, majd továbbhaladtak a zöld jelzésre.

 

A BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság rendelkezik kék színű Chevrolet Lacetti típusú szolgálati személygépkocsival, mely az Ön által megadott napon szolgálatban volt.

 

 

A kivizsgálás során megállapítottuk, hogy 2009. október 18-án 01 óra 50 perctől 03 óra 10 percig a kérdéses jármű a kerület egyéb részein intézkedést folytatott, melyeket a rendőri jelentések adatai, az ügyeleti okmányok is alátámasztanak.

 

 

Fentiek alapján megállapítható, hogy az Ön által jelzett időben a szolgálati gépkocsi nem tartózkodott a megadott helyszínen, ezért feltehető, hogy az Önökkel szóváltásba kerülő ismeretlen rendszámú személygépkocsiban tartózkodók más szerv munkatársai voltak, vagy csupán rendőrnek adták ki magukat.

 

 

A rendelkezésre álló adatok alapján nem lehet megállapítani a panaszban foglalt cselekmény elkövetőit.

 

Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.

 

 

B u d a p e s t , 2009. november 25.

 

Tisztelettel:

 

 

""yyyyy""

kapitányságvezető"

 

ebbe ugye az a vicces, hogy hárman ültünk a kocsiba, nem én flasheltem be a dolgot, sőt rendőregyenruhában voltak a kedves urak a kék személygépjárműben, így csak egy értelmes konklúziót tudok levonni, mivel összesen 3(három) rendőr volt érintett, ugye a kapitányságvezetővel együtt aki "kivizsgálta" az ügyet.

Sőt ki is merem mondani a dolgot, méghozzá azt, hogy vagy ő vagy a két másik rendőr hazudik.

Ugye ha tényleg kivizsgálták az ügyet akkor a két rendőr hazudott a szolgálati kocsival való tartózkodás helyszínét illetőleg. Ha pedig kiderült, de "elussolták" akkor a kapitányságvezető. Ha pedig ki sem vizsgálta az ügyet akkor is ő mert állítja, hogy megtette. A lényeg az, hogy bárhogy is nézzük a három rendőrből legalább egy hazudott.

Ez roszz arány.

Tudom, ez Magyarországon "normális" én mégis úgy érzem ennek lassan változnia kéne, mert így tényleg nem jutunk sehova sem, soha.

1 komment

Címkék: sün csepel xxi hazudik magyar rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://schloddi.blog.hu/api/trackback/id/tr331610147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haszprus · http://blog.haszprus.hu 2009.12.20. 03:08:14

Afaik van a kocsijukban gps amiről látják a központban hogy hol vannak. Bár lehet h nem minden autóban van.
süti beállítások módosítása