Schloddi - UnderBlog

életem, annak részei, gondolatok a mindennapokból, megjegyzések a világról, meg értelmetlen irományok, amiket úgy érzem bele kell gépeljek az internetbe

Adatvédelem

Az itt megjelent cikkek, adatok, képek és információk a forrás megjelölésével változtatás nélkül szabadon terjeszthetőek!

Két hét

2009.02.16. 02:11 schloddi

Két hete jöttem el otthonról és most kezdenek el hiányozni dolgok, bár speciel sok van ami meg nem hiányzik. De például fura lesz kimondani, de hiányzik a bkv :) voltunk szombaton valentinnap alkalmából bulizni, és hát vazz semmi nem jár éjszaka, ez biza hiányzik mert így csak a taxi marad, már a bemenésre is. Teszem azt hozzá, hogy a magyarok erre laknak, szóval ha eloszlik a taxi akkor nem vészes, igazából olcsó tulajdonképpen. A háztól Northbridge-ig 15 dolcsi ami ha háromfele oszlik akkor olcsó. Egyébként érdekesen buliznak, a lányok meg érdekesen öltözködnek. Annyira nem tudják mi áll nekik jól, hogy az hihetetlen, olyan ruhákat (tipikus olyan báli ruha jellegű nagyon rövid szoknyás ruhaegyüttesek amik valahogy nagyon igénytelenül hatnak, pedig tuti drágák voltak) amikkel tényleg kihozzák a hátrányos oldalukat, és hátrányos oldaluk meg van rendesen, mind trampli, nincs tartásuk, nem tudnak viselkedni, és isznak mint a gödény és utána nagyon gázul viselkednek, de azt mondják könnyen felszedhetők. Sajna belefutottam egy szlovák csajba aki csak a szokásosat játszotta(lásd minden nő), szóval nem volt szerencsém, de legalább angolul beszéltem, szóval mindent a nyelvtanulásért! Nem baj, majd legközelebb.
Ezen kívül nagyon nem történik sok minden, suliba járok ami kb olyan mint otthon, legalábbis időben, amúgy nagyon laza, sajna itt a csoportokkal volt mindenféle játék, nem érdemes belemenni, de maradok preintermediate mert egyszerűen nem volt normális hely az intermediatebe.
Értek viszont érdekes behatások: ilyen a „porszívó” ami egy vicc, ez az amerikai falra akasztható vezeték nélküli, de ugye ha vezeték nélküli akkor akkus, ha pedig akkus akkor gyenge, és ráadásul tök olyan mint egy génkezelt morzsaporszívó amit beletesznek egy ilyen adapterszerűségbe (kép) mindenesetre hangos meg használhatatlan, mert nincs gégecső, mindig az egészet kell taszigálni és nem fér be a szekrények alá, bár ez már igazából mindegy, mert tulajdonképpen nem is nagyon szív. Szóval ezért van itt akkora mocsok, ezzel nem lehet rendesen porszívózni.
Akkor mosógép, ebből is amcsi stylet használnak, egy kibebaszott nagy mosógép, az egész egy nagy dob, de akkora öregem hogy az összes ruhám beleférne egyszerre (tényleg! majd csinálok képet) amit hoztam. Aztán van centrifuga ami meg viszont olyan centrifuga ami teljesen kiszárítja a ruhát, de asszem marad a szárítókötél mert akkor nem lesznek annyira gyűröttek a ruhák, vasalni azt nem fogok 35 fokban.
Az hogy költözöm vagy nem az biza nagy kérdés, beszéltem pár emberrel, magyarral is külföldivel is, kinek mi a tapasztalata, jó-e elköltözni vagy nem és igazából mindenki azt mondja, hogy tulajdonképpen jobb maradni, ha jó a hely mert sharehouseban olcsóbb nem lesz, csak maximum sokkal messzebb a várostól, és mindent meg kell osztani(hűtő, wc reggel, tűzhely, fürdő) ami hosszutávon nemigen jött be senkinek. Aztán pl ottvan a taiwani csaj aki meg délamcsikkal lakik, és tökre nem jó neki mert alig beszél vele valaki, szóval nehéz ügy, egyelőre várakozó állásponton vagyok.
Aztán munka, kb senki akivel találkoztam nem talált más munkát mint takarítás, tökmindegy milyen a végzettsége, szóval ez van, de legalább azt kéne szerválni, köll a pénz, most már mondták merre induljak el, hogy érdemes csinálni. Mostmár csak egy kamu résumét kell összehozni, mert ugyan megpróbálhatom a sajátommal, de akkor nem lesz munkám.
Remélem azt a rohadt adókártyát el tudom végre intézni hétfőn, mert csütörtök nem tudtam az irányítószámomat, pénteken meg nem működött az adóhivatal számítógépes rendszere. úgy látszik itt is közbeszereztek…
Dolgozom a lefolyó projecten, de valaki tesztelje már ki több mérés alapján, hogy otthon merre fele forog a lefolyóban a víz, mert azt elfelejtettem, egyelőre azzal kűzdök, hogy túl sok vizet tud elvezetni a lefolyó és így túl hamar elfogy a víz, csak másodpercekig vagyok képes fenntartani az örvényt, ami nem elég a pontos méréshez :)
Épp egy német filmet nézek angol felirattal, és tök vicces, mert vagy a feliratot nézem és értem vagy letakarom a feliratot és akkor is értem nagyjából, de ha a hangra is próbálok figyelni meg a feliratra is akkor semmit nem értek, kicsit fura, de vicces ilyenkor érdemes lenne vizsgálni az agyi aktivitást, biztos kiderülne egy s más. Tényleg ha olvasom a feliratot egyszerűen nem értem a német szöveget, de abszolute nem, az agyam egyszerűen nem képes összerakni.


 

3 komment

Címkék: ausztrália buli nők perth

A bejegyzés trackback címe:

https://schloddi.blog.hu/api/trackback/id/tr94945746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaszy 2009.02.16. 20:03:21

Zsolti ha jól tudom ez az örvénymizéria nagyban függ attól milyen a mosdó kialakítása:) szóval hozz majd haza egy mosdókagylót:DDD, az eredményre én is kíváncsi lennék:), az emeleten nállunk óramutatóval megegyező, míg a földszinti ellentétes örvényű. Amúgy nem értem miért nehéz generálni odaát örvényt?!feltöltöd a mosdót és kihúzod a dugót!
Amúgy az porszívó kb ilyen TeleShopos ultragagyi!

Üdv a Föld másik feléről!

GJ

ui: Láttál már kengurút?:DDD

schloddi 2009.02.18. 07:32:09

Itt kb mindenhol ilyen a porszívó, és egyébként nem is olyan gagyi, mármint az összeszerelés meg az ilyenek. Az pedig nem igaz, hogy mosdótól függ, a lényeg, hogy olyat kell találni (mi kádunk) ahol nagyon lassan folyik le a víz, és újall be kell pörgetni kicsit, majd megnézni, hogy vissszaáll-e erre vagy arra az irányra, tudom, hogy otthon működött a kádnál, és mindig ugyanarra pörgött lefele, ezért kell a sok víz, de itt bazinagyok a lefolyók, és még csak nem is ledugózhatóak, kengurut meg sajna csak tévében láttam... még!

Pirri 2009.02.20. 17:05:19

Szia Zsolesz!
Hebó mesélte,h írsz blogot és kíváncsivá tett.
Azt hittem már angolul lesz :)
Csak be akartam most köszönni,mert épp sietek el itthonról, de legközelebb bővebben...

puszi

Piri

süti beállítások módosítása