Schloddi - UnderBlog

életem, annak részei, gondolatok a mindennapokból, megjegyzések a világról, meg értelmetlen irományok, amiket úgy érzem bele kell gépeljek az internetbe

Adatvédelem

Az itt megjelent cikkek, adatok, képek és információk a forrás megjelölésével változtatás nélkül szabadon terjeszthetőek!

Első (második) nap az iskolában

2009.02.11. 07:37 schloddi

Van netem a suliban, yess! ezt még tegnap írtam, de ígérem lesz live update is mostantól, meg több kép, esetleg valaki nem tud FTP-t?  akkor jobban menne :)

 

Első nap ilyen orientációs nap volt, szóval nemigen történt semmi hasznos, lehetett helyben bankszámlát nyitni, úgy hogy legkésőbb egy hét múlva postán jön a kártya, és pénteken már él a számla. Továbbá még lehetett ezt a smartrider kártyát igényelni, amiről a bkv 6 éve beszél. Szóval ma volt az első napom (kedd) és egész tetszik, de nagyon laza, ha van valaki aki az angol csoportból olvasóm annak mondom, hogy ez fika tempo, viszont sokkal többet beszélünk, ami nekem jó. A nyelvtanban nagyon előrébb járok mint ők, de majd meglássuk. Úgy ment a csoportbeosztás, hogy megírtunk egy tesztet aztán az alapján osztottak be egy csoportba, ami már amúgy megy egy ideje. Érdekes a csoport, de nekem gyanús, hogy erősen szeparálnak, ami persze nem baj. Ez kb azt jelenti, hogy a csoport 3/4e délamerikai és a maradék is egész kúltúrált. Kb van olyan osztály ahol az emberkék nagy része ferdeszemű, na azokat nem lehet megérteni. Van egy bolíviai csaj aki ma párban voltam és ő mondta, hogy a családja 4 generációval ezelőtt ment ki oda vagy „Bulgaria” vagy „Hungaria”ból és ő gipsy, ezt először nem értettem, de aztán leesett, nem akartam szegénynek mondani, hogy ezt Európában ne nagyon emlegesse, mert nem biztos hogy jó. Viszont ebből látszik, hogy képesek szocializálódni, és ha otthon is minden gipsy ilyen lenne asszem akarnánk is őket szocializálni. :) Haladni így nem tudom mennyit fogok, de beszélni biztos többet. A termek jól felszereltek és mindenhol megy a légkondi. Most hazajöttem leckétírni, ez az első napom, hogy nem mentem sehova, eddig mindig, meglátjuk mennyire unom el magam estére.
Ma viszont, most délutánra elérte a hátam azt a szintet, hogy hátra tudok dűlni, ami felettébb jó, hisz így van esélyem, hogy este aludjak, ugyanis az elmúlt két napban ez nem sikerült nagyon.
A családnál való lakás nem jön be, még biztos kibírom egy darabig, de nem az igazi, pontos az van amit Kicsivel beszéltem, nem tudok hozzászokni ehhez, még az a szerencse, hogy kvázi elég külön lakom, de nem jó ez, nagyon beszélgetni sem tudok velük, mert még ausztrál viszonylatban is extrém csúnyán beszélnek, de tényleg, meg már nem is fiatalok. Ha meglesz mindenem, értsd bank meg adókártya akkor munka és lakáskeresés lesz a cél, suliban van pár plakát, azzal kezdem majd.

2 komment

Címkék: ausztrália iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://schloddi.blog.hu/api/trackback/id/tr33936237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása